Villa Javea

Een huis kopen aan de Costa Blanca, dit zijn de leukste plekken

Wil jij een huis kopen aan de Costa Blanca? Droom jij van uitzicht op zee? Een cocktail met je voeten in het zand? Goed idee, want de Costa Blanca heeft leuke plekken. Maar, waar moet je zijn en wat past bij het beste bij jou? Wij vertellen je graag wat de leukste plekken zijn aan de Costa Blanca en net wat verder het binnenland in. Wij wonen zelf net wat verder het binnenland in. Dit is goedkoper en heeft voor ons veel voordelen.

De Costa Blanca, gelegen aan de kust van Alicante in de Comunidad Valenciana, is een waar juweeltje. Deze regio, een van de 17 autonome gebieden van Spanje, biedt veel meer dan alleen een ‘witte kust’. De naam werd gepopulariseerd in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw toen de regio zich begon te ontwikkelen als een toeristische bestemming. De witte gebouwen in veel van de dorpen en steden langs de kustlijn dragen ook bij aan deze naam, evenals de overvloed aan amandelbomen die in de lente bloeien en een wit tapijt van bloemen creëren. Hier ontdek je pittoreske dorpjes, prachtige havens en weelderige natuur, perfect voor avontuurlijke fietsers en wandelaars. Dit paradijs heeft alles voor een onvergetelijke ervaring.

Een culinair avontuur

Ben je een liefhebber van mediterraan eten? Dan zit je hier helemaal goed. Elke dag biedt de mogelijkheid om iets nieuws en verrukkelijks te proberen. De kwaliteit van het eten is hier enorm goed. Je eet hier echt uit het seizoen. Iedere dag van de week is er wel ergens een markt. Hier vind je de lekkerste ingrediënten. Geen zin om te koken? Ook uit eten is top. We schreven al een blog met onze 5 favorieten. De prijs is lager en je vindt hier nog (meestal voor lunch) een goed menu del dia voor een zacht prijsje.

Een paradijs aan de Costa Blanca

De woningmarkt aan de Costa Blanca biedt voor ieder wat wils. Of je nu droomt van een villa met een adembenemend uitzicht of een gezellig appartementje zoekt, hier vind je het allemaal. Wil je wonen met zeezicht of droom je van uitzicht op de sinaasappelbomen?

Waarom is het zo fijn om hier te wonen? Allereerst, het weer is fantastisch. Je hebt hier 310 dagen zon. De winters zijn mild en de zomers zijn warm maar niet te warm. De mensen zijn hier vriendelijk. Er zijn goede sportvoorzieningen. Goede scholen en er is goede gezondheidszorg.

Ontdek de leukste plekken en kies jouw favoriet

Er zijn zoveel geweldige plekken aan de Costa Blanca, maar welke past nu écht bij jou? Ben jij een stadsmens? Wil jij wonen in de drukte, wil je wonen aan het strand? Of ga je juist voor het authentieke dorpse sfeertje? Weet jij al wat je wil? Of twijfel je nog? Wij vertellen je graag wat over de leukste plekjes en als je wil laten we je de mooiste plekken zien. Zo weet je vast welke plekken jou het meest aanspreken. Bedenk nog goed wil ik er gaan wonen, wil ik er echt wonen? Wil ik er een gedeelte van het jaar wonen? Of wil ik juist investeren? Wat is belangrijk en welke plekken zijn daarvoor juist geschikt? Wij zorgen voor een voorproefje van de plekken die ons het meest aanspreken. Zo krijg je vast een idee.

Denia

We beginnen met Denia. Een charmant en iets internationaler stadje. Je vindt hier de imposante Montgo-berg. Perfect voor wandelingen en het fietsen. Je hebt hier mooie zandstranden, maar ook schattige straatjes en de leukste winkels. Wat wij heel erg leuk vinden is de pier aan de haven. Hier heb je veel leuke restaurants. Aan de ene kant kijk je op zee aan de andere kant op de haven. Vanaf hier vertrekken de veerboten naar de Balearen. Je bent binnen twee uur op Ibiza. Mallorca duurt wat langer, maar ook daar kun je naar toe. Denia heeft eigenlijk alles. Stad, strand en natuur. Maar let op. Denia is enorm groot. Als je op zoek gaat naar een huis kan het maar zo zijn dat je met de auto nog 25 minuten onder weg bent.

Tussen Pedreguer en Denia heb je nog de wijk La Sella. Hier vind je de ook de golfbaan. Een bijzonder stukje. Tof uitzicht en eigenlijk alles qua sport en ontspanning bij de hand.

Denia uitzicht

Jávea

Jávea/Xabia, ze noemen het wel het nieuwe Ibiza. Het is groot. Wij zijn er vanaf Pedreguer met 5 minuten, maar kunnen ook een half uur rijden. Het is verdeeld in drie delen: het historische centrum, de haven en het toeristische Playa Arenal. Wij vinden de zandstranden van Playa Arenal een beetje denken aan van die uitgaansoorden en noemen het al grappend Scheveningen. Het is echt een boulevard, schreeuwerige restaurants en winkels en genoeg vertier. Tegelijkertijd heeft het gezellige terrassen en ligbedjes. Het oude stadscentrum is prachtig. Witte huisjes, slingerende straatjes en authentieke stadswoningen. Ik ben verliefd. Je kunt hier ook heerlijk eten en je vindt hier prachtige winkels. Bij de haven heb je ook nog strand en leuke restaurants.

Jávea/Xabia is uitbreekt. Je hebt super mooie baaitjes en uitzichtpunten zoals Cabo de la Nao en Cabo San Antonio, Portixol en het strand van Granadella is zelfs twee keer uitgeroepen tot het mooiste strand van Spanje.

Gé Hoeijmakers, makelaar in Spanje in Javea/Xabia oude Centrum

Moraira

Moraira heeft mooie villawijken. El Portet is het meest geliefde stukje. Hier liggen prachtige villa’s. In de baai kun je voor anker of je kunt jezelf vastleggen aan een boei. Er komt zelfs een bootje langs om je te voorzien van een lekkere cocktail. Het centrum is niet groot. Je vindt er wat leuke winkels en fijne restaurants. Langs de kust vind je veel strandjes en goede restaurants.

Haven Moraira Club Nautica

Benitatchell

Benitachell is een klein Spaans stadje aan de noordelijke Costa Blanca in Spanje, gelegen tussen Moraira en Jávea. Hoewel het dorp zich landinwaarts bevindt, strekt de gemeente Benitachell zich uit over 2 km kustlijn aan de Middellandse Zee. Langs deze kustlijn rijzen kliffen op die op sommige plaatsen wel 100 meter boven zeeniveau uitstijgen, een indrukwekkend gezicht voor bezoekers die langs varen. Deze ruige kust is bijzonder geliefd bij duikliefhebbers vanwege de aantrekkelijke grotten en interessante onderwaterlocaties.

Benitachell huisvest diverse aantrekkelijke urbanisaties, zoals La Cumbre del Sol langs de kust, met het prachtige strand van Cala Moraig en populaire strandtentjes.

Uitzicht Cumbre Sol Benitatchell

Benissa

Een authentiek, klein en charmant dorpje. Het oude centrum heeft historische gebouwen. Midden in het dorp staat de kerk. Je vindt er kneuterige winkeltjes. In de omgeving van Benissa heb je adembenemende landschappen. Het varieert van uitzicht op zee, wijngaarden tot bergen.

Calpe

In Calpe heb je zandstrand. De meeste mensen kennen Calpe van de rots van Calpe. Dit is de iconische kalkstenen rotsformatie, de Peñón de Ifach, die uit de zee omhoog rijst. Hier heb je wat meer hoogbouw. Maar ook aan twee kanten een boulevard en strand. Je vindt hier goede restaurants en mooie winkels.

Het is ook een geweldige bestemming voor wandelaars, er zijn mooie wandelpaden die leiden naar de top van de Peñón de Ifach. Hier heb je een fantastisch panoramisch uitzicht. In de winter vestigen zich hier vaak professionele wielergroepen. Grappig wij kwamen André Hazes hier twee keer tegen.

Altea

Ons avontuur samen begon in Altea. In Altea La Vella aan de golfbaan. Altea staat bekend om de witte huisjes en de smalle kronkelende straatjes. De nieuwe straten zijn kaarsrecht en daar zitten mooie winkels. Het oude gedeelte Casco Antigue heeft boetiekjes, cafés en kunstgalerijen. Grappig, wij aten met kerst in Altea. We schoven aan bij wijnbar Shiraz. Bleek de eigenaar uit Utrecht te komen. Voorheen was hij eigenaar van onze favoriete wijnbar in Utrecht Lefebvre. Hij koos bewust voor Altea, want zelfs in de winter is het hier levendig. Je zit hier heerlijk aan de boulevard en kunt via de verharde boulevard helemaal tot aan Albir lopen. Altea heeft drie gedeeltes: het oude centrum, La Vella & Hills. Eigenlijk is alles mooi. De haven ligt wat verder weg. Maar hier kun je een boot huren en zo de kust verkennen. Aan het strand richting La Vella heb je een rots lala de’Olla. Hier kun je naar toe super en het baantje is afgezet. Zo drijf je niet af.

Ik ga in Altea ook naar acupunctuur. Echt een kundige man. Maar je vindt hier ook veel massagesalons.

Villajoyosa

Villajoyosa, staat bekend om de kleurrijke huisjes. Het betekent de vrolijke stad. Het is een echt authentiek vissersdorpje. Houd je van het strand? Dan is dit misschien wel jouw plek. Hier heb je een breed zandstrand met wuivende palmbomen. Langs de Costa Blanca heb je toch veel stranden met keien. Het dorp is ook beroemd om zijn overheerlijke chocolade. Je ruikt het al in de smalle straatjes.

Gata de Gorgos

Gata de Gorgos, bekend om zijn ambachten, is een charmant dorpje dat een perfecte mix biedt van traditionele Spaanse cultuur en moderne voorzieningen. Dit plaatsje staat vooral bekend om zijn rieten en rotanproducten. Stel je voor dat je door de straatjes wandelt en prachtige handgemaakte manden en meubels ontdekt. De meeste mensen kopen hier de accessoires voor in huis. Daarnaast is het landschap rondom Gata de Gorgos adembenemend, met groene valleien en prachtige uitzichten op de bergen.

Gata de Gorgos

Pedreguer

Pedreguer is een typisch Spaans dorp dat bekendstaat om zijn traditionele feesten. Het is een perfecte plek voor wie op zoek is naar een authentieke Spaanse levensstijl. De wekelijkse markt is een hoogtepunt, waar je lokale producten en ambachten kunt kopen. Ook is dit een tweedehandsmarkt. Het is echt een grote markt die over het hele bedrijventerrein slingert. In Pedreguer vind je ook de Nederlandse supermarkt voor de mensen die echt niet zonder drop, pindakaas, beschuit en krentenbollen kunnen. Bovendien biedt Pedreguer een prachtig uitzicht op de Montgó-berg en de omliggende landschappen, wat het een geweldige plek maakt voor natuurliefhebbers.

Toen wij naar de notaris gingen hoorden wij in het vliegtuig dat mensen vooral naar Pedreguer kwamen vanwege de prachtige tuinen en de keramiekwinkels langs de weg. De Jardín de L’Albarda is een prachtige tuin. Hier worden ook weleens concerten gegeven.

Wij hebben vrij spontaan ons huis gekocht. Als wij het huis niet alleen als investering hadden gekocht, maar vooraf wisten dat we er zelf meer zouden verblijven, dan hadden we denk ik voor een andere plaats gekozen. Maar nu we er veel zijn blijkt dit voor ons de ideale plek. Door de hoogte heb je fantastisch uitzicht. We zijn met 15 minuten in Denia, 14 minuten in Javea, 22 minuten in Moraira en 30 minuten in Altea. We wonen precies tussen Valencia en Alicante in en zijn snel op de snelweg. Juist doordat je overal net bovenhangt ben je overal snel.

Pedreguer Sinaasappelgaard uitzicht Montgo

Jalon

Jalon, ook wel bekend als Xaló, is beroemd om zijn wijngaarden en heerlijke wijnen. Het is een paradijs voor wijnliefhebbers, met tal van bodegas waar je de lokale wijnen kunt proeven. De Jalon-vallei is ook een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de natuur. Het dorp heeft een levendige markt op zaterdag, waar je antiek en lokale producten kunt vinden. Deze markt is echt tof. Wij vonden er al veel mooie producten. Van oesterborden tot een bureaustoel. Als je goed zoekt en op tijd komt, vind je hier de grootste schatten. Dit dorp is wat goedkoper. Je hebt fantastisch uitzicht en bent toch snel bij de bekende plekken. Met 17 minuten ben je bijvoorbeeld al in Calpe

Lliber

Lliber is een schilderachtig dorpje gelegen in de Jalon-vallei. Het is een rustige en vredige plek, ideaal voor wie wil ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. De charmante straatjes en traditionele Spaanse huizen geven het dorp een authentieke sfeer. Lliber is omgeven door wijngaarden en amandelbomen, wat bijdraagt aan de serene en schilderachtige omgeving. Dit dorpje is wat goedkoper. Hier vind je prachtige villa’s voor acceptabele bedragen.

Teulada

Teulada is een historisch stadje met een rijk cultureel erfgoed. Het oude centrum is bezaaid met charmante straatjes en historische gebouwen. Teulada ligt dicht bij de kust en biedt gemakkelijke toegang tot de prachtige stranden van Moraira. Het is een ideale plek voor wie wil genieten van zowel de rust van het binnenland als de levendigheid van de kust. Je zit gewoon net wat hoger dan Moraira en dus niet aan zee. Onze notaris zit hier ook en je vindt hier veel meubelwinkels. Het uitzicht is echt top.

Teualda

Gandia

Gandia combineert de charme van een historische stad met de levendigheid van een moderne badplaats. De stad heeft een prachtig historisch centrum met indrukwekkende gebouwen zoals het hertogelijk paleis van de Borgia. Gandia biedt ook prachtige stranden, waar je kunt genieten van de zon en de zee. Het is een ideale plek voor wie op zoek is naar een mix van cultuur, geschiedenis en strandplezier.

De leukste plekken heb je nu kunnen ontdekken, waar kies jij voor?

Hopelijk heb je een goed beeld gekregen van de plekjes aan de Costa Blanca en net een klein beetje het binnenland in. Uiteraard zijn er nog meer leuke plekken. Die laten we je graag zien. Ben je enthousiast geworden en zie je jezelf hier al wonen? Neem dan contact met ons op. Wil je investeren in een vakantiewoning of gewoon als belegging? Dat kan ook. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Ben je gewoon benieuwd wat er mogelijk is binnen jouw budget en hoeveel eigen geld je nodig hebt? Laten we bellen. Dan leggen we je alles uit. Wellicht vind je de informatie die je zocht al in een van onze blogs. Wij staan voor je klaar om het perfecte huis voor jou te vinden.

P.S. Wil je jouw huis verkopen in Utrecht of een taxatie laten uitvoeren om de overwaarde op te nemen. Dat kan ook.

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Aanmelden met e-mail

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Ik ga akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid
Powered by Estatik