Makelaar Gé Hoeijmakers inspecteert de woning

Waarom heb je een aankoopmakelaar nodig aan de Costa Blanca?

Toen wij een huis gingen kopen in Spanje werden we aan alle kanten gewaarschuwd. Pas op. Je moet steeds aanbetalen en je krijgt het geld niet terug. De informatie klopt niet. Veel makelaars weten niets over de woning, ze rijden verkeerd naar de woning en ze gaan alleen maar mee omdat ze geld willen verdienen. Pap drukte ons op het hart, let op. En tegelijkertijd zei hij: ‘Oké, jullie zijn zelf makelaars en weten wat jullie doen’. We zorgde ervoor dat we de juiste mensen om ons heen verzamelde. Mensen die we kende uit Nederland en die we vertrouwen. We zochten alle benodigde informatie op. En kochten een huis. Vrij impulsief. Dat wel. Zo snel, dat we niet eens een volmacht konden afgeven. De Nederlandse makelaar die we hadden verzekerde ons dat we die volmacht ook in Nederland konden afgeven. Helaas, dat betekende nog een keer terug naar Spanje.

We hadden ons goed ingelezen, weten als makelaars best veel van bouwkunde. Hebben goed zicht in rendementsberekeningen en in de mogelijke verbouwings- en stylingsopties. We regelde de juiste mensen om ons heen en met onze Nederlandse snelheid kochten we binnen een dag een huis.

Een huis kopen aan de Costa Blanca is een spannend avontuur, maar ook een proces vol valkuilen. Hier bij Gusto Casa Spanje willen we dit proces zo soepel mogelijk voor je maken. Als boutique makelaarskantoor met een rijke ervaring in Nederland, brengen we dezelfde persoonlijke aandacht en deskundigheid naar Spanje. Maar waarom zou je eigenlijk een aankoopmakelaar inschakelen? Laten we je meenemen door onze werkwijze en de voordelen die wij bieden.

Persoonlijke begeleiding van begin tot het eind

Bij Gusto Casa Spanje geloven we in een persoonlijke aanpak. We zijn niet zomaar een makelaarskantoor; we zijn je gids door de Spaanse woningmarkt. Samen met ons verken je de mooiste plekken aan de Costa Blanca, van het charmante oude stadscentrum van Javea tot de luxueuze villa’s in Moraira. We helpen je de regio te proeven en te voelen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Welke regio’s zijn al heel erg goed en waar liggen er nog kansen. Als je een woning koopt als investering. Wat zijn dan de benodigde werkzaamheden om een woning goed te verhuren? Wij geven je deze informatie.

Financieren en investeren

Veel van onze klanten willen weten hoeveel ze kunnen financieren en of hun aankoop een goede investering is. In Spanje kun je meestal 60-70% van de woningwaarde financieren. Daarnaast mag je in Spanje maar 35% van je netto inkomen financieren. Ze kijken dus ook naar de hypotheek die je al hebt, de overige schulden en eventueel alimentatie. Voor het overige deel kun je overwegen je Nederlandse hypotheek te verhogen of juist voor de gehele aanschaf van een woning. Wil je emigreren, dan heb je dus spaargeld of overwaarde nodig. Wil je een woning kopen als investering? Wij maken rendementsberekeningen voor elke woning, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Wat kost een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar is voor jou als aankopende klant gratis. Dat betekent niet dat de aankoopmakelaar niet betaalt krijgt. Het betekent dat de verkopende makelaar zijn courtage deelt met de aankoopmakelaar. Dit heeft geen invloed op de koopprijs van de woning. De verkopende makelaar stemt vooraf met de verkoper een courtage af. Deze courtage staat al vast ongeacht of er een aankoopmakelaar betrokken is. Omdat één woning vaak bij meerdere makelaars te koop staat, is de verkopende makelaar bereid de courtage te delen om een succesvolle verkoop te garanderen. Wij rekenen voor een gehele begeleiding waarbij we begeleiding van A tot Z met rendementsberekeningen, een tour door de regio en een overnachting een kleine fee. Dit geldt alleen voor woningen met een aankoopsom tot € 250.000,-. Wij rekenen dan een aankoopfee van € 2.000,- voor het gehele zoekproces en begeleiding tot en met de notaris.

Het proces in jouw voordeel

Voorbereiding en NIE-nummer: Zorg ervoor dat je een NIE-nummer hebt voordat je een huis koopt. Wij adviseren om dit alvast te regelen als je in Spanje bent en direct je gestor te machtigen bij de notaris. Zo kun je snel schakelen. Een gestor is echt je lifesaver in een bureaucratisch land als Spanje. Wij Nederlanders zijn niet gemaakt voor wachten op het wachten en we kennen niet de juiste ingangen. Jij machtigt je gestor en die zorgt ervoor dat alles geregeld wordt. Van het betalen van je belastingen tot het regelen van een verhuurlicentie. In Spanje kan bureaucratie een uitdaging zijn, vooral omdat administratieve, juridische en fiscale zaken meestal niet in het Engels worden afgehandeld. Gelukkig is er de gestor die je daarbij kan helpen. Een gestor werkt vanuit een “gestoría” en fungeert als de schakel tussen jou en de verschillende Spaanse instanties. Dit neemt veel administratieve rompslomp, frustratie en wachttijd uit handen. De gemiddelde Spanjaard schakelt bijna altijd een gestor in voor zaken zoals vergunningaanvragen of belastingaangifte, omdat zij weten hoe complex het Spaanse bureaucratische systeem is.

Onderzoek en advies: De advocaten en gestors voeren grondig onderzoek uit naar de woning. Ze controleren eigendomspapieren, openstaande schulden en andere juridische kwesties. Zij begeleiden je bij het openen van een Spaanse bankrekening en het verkrijgen van alle benodigde documenten.

Onderhandeling en reserveringscontract: Wanneer je je droomhuis hebt gevonden, starten wij de onderhandelingen. Wij kennen de marktwaarde en zorgen voor een strategische aanpak. Bij overeenstemming stellen we een reserveringscontract op en betaal je een reserveringsvergoeding, meestal rond de €5.000 – €6.000. Dit zorgt ervoor dat de verkoper de woning uit de verkoop haalt. Wij zullen ook altijd op laten nemen in het contract, dat als de juridische status niet goed is. De reserveringskosten worden teruggestort.

Koopcontract en overdracht: Het koopcontract wordt meestal binnen 2-3 weken na het reserveringscontract getekend, inclusief een aanbetaling van 10%. Op de dag van overdracht begeleiden wij je naar de notaris en zorgen we dat alle betalingen en documenten in orde zijn.

Extra services voor jouw gemak

Naast de standaard diensten bieden wij extra services aan. Wil je een interieurplan? Wij kunnen het regelen. Heb je klusjesmannen nodig voor renovaties? Wij kennen de beste vakmensen. Met onze uitgebreide netwerk en lokale kennis staan we klaar om je met alles te helpen, van juridisch advies tot het inrichten van je nieuwe huis.

Bij Gusto Casa Spanje is het kopen van een huis aan de Costa Blanca niet alleen een transactie, maar een totaalbeleving. Wij staan voor je klaar om je droomhuis te vinden en te kopen, zonder stress en met volledige ondersteuning. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We kijken ernaar uit om samen met jou de perfecte woning aan de Costa Blanca te ontdekken!

Reset password

Voer uw e-mailadres in en we sturen u een link om uw wachtwoord te wijzigen.

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Aanmelden met e-mail

Aan de slag met uw account

om je favoriete huizen en meer op te slaan

Ik ga akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid
Powered by Estatik